dinsdag 19 februari 2013

For the foodies

Australië is qua eten voor mij nog een groot raadsel. Wat is nu hun specialiteit? BBQ is er een van, maar blijft het hierbij?

Wat ik ondertussen al mis:
  • plat water zonder een vieze smaak. Je kan wel Evian of Vittel kopen, maar dan ben je een fortuin kwijt 
  • yoghurt met een natuurlijke smaak. Voor mij smaakt het hier naar iets chemisch.. Jammer want ze hebben wel echt lekker fruit 
  • brood... Hier kennen ze alleen van dat sponsachtige toastbrood.
Wat is me al opgevallen?
  • Aziatisch, een ware Asian Invasion
  • BBQ, op zondag komen er massaal frigo-box-Australiërs te voorschijn op de voorziene plaatsen. Parken zijn voorzien van verschillende BBQ-stellen die je gewoon kan gebruiken
  • Britse gewoontes: Fish&Chips, alles gefrituurd, English Breakfast met witte bonen in tomatensaus en worstjes,... 
  • Zoetigheden: taartjes, macarons, cupcakes,... in alle felle kleuren van de regenboog
Tot nu toe heb ik nog niet teveel dingen aangedurfd waarvan ik wist dat ik het nog niet gegeten had, dus pasta, sushi, broodjes of sandwiches. Enkel tijdens de festiviteiten voor het Chinese Nieuwjaar heb ik Nepalese dumplings geproefd en op een avond ben ik een curry gaan eten bij Bangkok Sidewalk. Ik weet niet of ik nog terug ga bij Bangkok Sidewalk, want mijn mond stond toen echt in brand. Ik lust graag pikant eten, maar dit was echt extreem! 

Laten we zeggen dat vorig jaar op de Belgische TV het ene kookprogramma na het andere uitgezonden werd. Iedereen waande zich toen een echte sterrenchef. Wel in Australië is men zot van My Kitchen Rules. Duo's uit elke Australische staat nemen het tegen elkaar op tijdens hun eigen instant restaurant. Ook daar is héél veel gefrituurd. 

Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hier kan je zelf een reactie plaatsen!